Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης με αναφορά του προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας,  θέτει το θέμα των προβλημάτων στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ στη περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, καταθέτοντας και την σχετική επιστολή του Προέδρου του ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου κ. Π.Πιττού.
Το πλήρες κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:
ΑΝΑΦΟΡΑ
                                    Προς Υπουργό Απασχόλησης
                                            και Κοινωνικής Προστασίας
Καταθέτω την από 13/11/2008 επιστολή του προέδρου του Τμήματος ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου, που απευθύνει στο ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων) και αφορά τα σοβαρά προβλήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.
Όπως διαπιστώνεται οι συμβάσεις των ελεγκτών ιατρών έχουν λήξει και δεν ανανεώνονται με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ στους Νομούς Λέσβου, Χίου και Σάμου να εξυπηρετούνται πλέον «δι’ αλληλογραφίας» !
Έτσι οι ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ (οι άμεσα ασφαλισμένοι μηχανικοί, εργολήπτες και τα μέλη των οικογενειών τους), κάτοικοι απομονωμένων ακριτικών νησιών, υστερούν έναντι των συναδέλφων τους στην υπόλοιπη χώρα, μολονότι καταβάλλουν τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές. Επιβάλλεται η Πολιτεία να αποκαταστήσει καθεστώς ισοπολιτείας για τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ στα νησιά.
Επιβάλλεται το Υπουργείο σας ως εποπτεύουσα  αρχή του Ε.Τ.Α.Α. να ενδιαφερθεί άμεσα για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Ο ΒΟΥΛΕΥΤHΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ